СРЕЩА

Това е Чавдар. Засякохме се в посока Ярема (София). Попита ме кой съм. Представих се кратко. Оказа се, че е фен на Школата. Отдавна ѝ се радва, тъй като получава полезна информация за спортна подготовка.

Човекът е на завидните 60+, но върти жестоко. Бивш състезател по колоездене и в страхотна силова и визуална форма – уникални изчистени крака, които загарът от слънцето, ясно подчертава в изразен релеф на бедрата и прасците, под които фибрите на мускулите танцуват.
Живее в Уелс, но лятото е по нашите ширини.

Изпитах изключително уважение, тъй като караше уникално. Със сладка раздумка ми разказа откъси от славните години на българското колоездене и за методите на именития треньор Камен Станчев.

Разказа ми как спускали със старите тежки велосипеди едно време и как развивали по 120 км/ч (да възможно е. Направи справка с днешните про-състезатели). Сравнението му беше с “куршум”. Но и паданията били не по-леки…

Разказа ми как въртели здраво в Уелс и изобщо в Кралството. Всяко село си имало отбор. Всяка събота и неделя имало състезания. А той, за да поддържа форма, се закачал за локалния отбор, в който бил поканен и стискал здраво на опашката, докато може. Показвал Характер 🙂

Една страхотна среща на шосето…

От треньора

Related Post
Претренираност и Бърнаут на атлета
Как да подобрим горенето на мазнини чрез Тренировка в зона 2
Ползата от унилатералните упражнения
ПОСТИГНАТА ЦЕЛ