Години : 33
Ръководителски опит : 10

Любомир Спасов е двигателят на емблематичната Школа за Характери / Grit Academy.

Завършва Национална спортна академия „Васил Левски“ с отличие. В магистърската си квалификация по спортна психология е поканен да води часове по “Теория и методика на спортната подготовка” в академията. Харизматичното му поведение и желание насочва младите студенти към познанието за изграждането на атлета не със суха теория, а с практически насоки.

Методите му на работа го отличават чрез вникване в психиката на всеки трениращ. За него няма слаби хора. Има хора без дисциплина. Това е и основото, което изисква – отдаденост на процеса и внимание към детайла.

Към днешна дата жеалнието му за усъвършенстване и развитие го отвеждат към още една магистърска програма. Този път летвата е вдигната на Спорт за високи постижения – Триатлон. Така през 2022 става първият акредитиран треньор по триатлон в България.

Любомир не приема работата в зала за начало и край на двигателната активност. Главният му призив е участие в спорта. Работата му с хората е именно подтикване да опитат някакъв спорт – бягане, плуван, колоездене и пр… Там атлетът може да види реалните измерения на своята подготовка.

Така той е избран от мнозина да ръководи подготовката им за състезания като емблематичните серии на Ironman

Често към него се обръщат и хора, претърпели травма и искащи да спортуват, но не знаят как да подходят. Той приема предизвикателството да ги върне в играта, защото вярва, че движението лекува.

Видео с Любомир Спасов

Статии от Любомир Спасов

Треньорски опит
Треньор по колоездене
Национална спортна академия "Васил Левски"
Спортна психология
Треньор по триатлон
Треньорски умения
  • Програмиране и ръководене 100 %
  • Дисциплина 100 %
  • Техническа подготовка 97 %

Запознайте се с други треньори

Working from home meant we could vary snack and coffee breaks, change our desks or view, goof off, drink on the job, even spend the day in pajamas

Фани Зафирова-Спасова е Yoga Alliance сертифициран йога учител с фокус върху стилове виняса, ащанга и хатха йога.

Фани открива йогата случайно след претърпяна контузия, която не ѝ позволява да се движи по друг начин. Попада в клас по виняса и от тогава се увлича по практиката. В йога философията намира за себе си смисъл по-дълбок от чисто физическото изпълнение на асаните. Интересува се от медитация, пранаяма и приложението на йога философията във всекидневието. Тя силно вярва, че принципите на йога са общовалидни за всеки.
Във физически аспект, неизменно йогата е една от практиките, които ни помагат да изследваме границите на възможностите си, както физически, така и психически. Освен това ние научаваме да проявяваме смирение, да уважаваме своите ограничения, да ги приемаме и да работим с тях, за постигане на една по-голяма мобилност, по-голям обхват на движение и да не бъдем затворници в собствените си тела. Фани в Instagram