Години : 33
Ръководителски опит : 10

Любомир Спасов е двигателят на емблематичната система за подготовка на атлети Школа за Характери.

Завършва Национална спортна академия „Васил Левски“ с отличие. В магистърската си квалификация по спортна психология е поканен да води часове по „Теория и методика на спортната подготовка“ в академията, където се отличава с харизматичното си поведение и желание да насочва младите студенти към познанието за изграждането на атлета не със суха теория, а с практически насоки.

Методите му на работа го отличават от масата с вникването му в психиката на всеки трениращ. За него няма слаби хора. Има хора без дисциплина. Това е и основото, което изисква – отдаденост на процеса и много внимание към детайла.

За Любомир Спасов качеството е преди количеството. Всяко едно повторение е отлично и всяка серия е сбор от отличия.

Към днешна дата жеалнието му за усъвършенстване и развитие го отвеждат към още една магистърска програма. Този път летвата е вдигната на Спорт за високи постижения – Триатлон.

Любомир не приема работата в зала за начало и край на двигателната активност. Главният му призив е участие в спорта. Всяка негова стъпа при работата с хората е именно подтикване да опитат някакъв спорт – бягане, плуван, колоездене и пр… Там атлетът може да види реалните измерения на своята подготовка. Тялото като машина за постижения.

Така той е избран от мнозина да ръководи подготовката им за състезания като локалния ултра-крос триатлон Лъвско Сърце или емблематичните серии на IronMan;

Сямият той е и водещ за своите атлети, защото се състезава редом с тях. Предимно, за да не си позволяват да се отпускат…

Треньорски опит
Треньор по колоездене
Национална спортна академия "Васил Левски"
Спортна психология
Треньор по триатлон
Треньорски умения
  • Програмиране и ръководене 100 %
  • Дисциплина 100 %
  • Техническа подготовка 97 %