ШКОЛА ЗА ХАРАКТЕРИ – СЪВРЕМЕННИЯТ АТЛЕТ

Съвременният атлет хвърчи сутрин на работа, кара любимците си на детска/школо; после ги взима; ходи на училище/университет, курсове, посвещава се на доброволство, разтребва дома, пазарува, готви (здравословно), работи в екип с половинката… Същевременно обича движението и спорта и ходи да тренира, може да се явява по състезания, било то и любителски. Защото знае, че спортът е здраве.

На съвременния атлет никой не дава медал. Но той е отдаден на това, което прави с целия си хъс и душа заради близките си.

Това е профилът на съвременния атлет.

И като всеки друг той се нуждае от личен миг, грижа за себе си. Има нужда да е силен, здрав, издръжлив, красив, за да е достоен пример; да се чувства и да изглежда добре в кожата си, за да може да дава още от себе си. Просто има в изобилие!

Такъв е съвременният атлет. Посланик на движението.

Съвременният атлет може всичко и сам. Не скимти, а действа. Но и той понякога се губи във всички тези дейности и изпитва потребност някой да вярва в него. Да изследва неговите слабости и леко да го пришпорва да ги овладее и подобри… Нуждае се от треньорски съвет, ментор, екип, щаб, на когото да разчита, че ще му помогне да гони желаната цел и да развие нужните му физическа и психическа сила и издръжливост, за да посреща всекидневните предизвикателства и да воюва тихи победи.

Съвременният атлет си…

ШКОЛА ЗА ХАРАКТЕРИ е желанието ми да ви направя атлети и примери за семейството, приятелите, обществото… Да бъдете победители не само в спорта, но и в живота.

От Любомир Спасов, треньор Школа за характери

Снимка: Александър Вълчев (от съвременните атлети)

Related Post